Mindfulness

ÉRKEZZ MEG A JELENBE

flower-buds-78108_1920

mindfulness tanfolyamok

Az Oxford Mindfulness Center képzésén alapuló MBCT tanfolyamok

iris-2502898_1920

mindfulness gyakorló órák

Tanfolyamot végzetteknek, érdeklődőknek, oktatóknak rendszeresen meghirdetett csoportos közös gyakorlás

blossom-839594_1920

előadások tartása, workshopok vezetése

Dr. Nyitray Kornélia, mindfulness oktatónk által

bud-324254_1920

ELVONULÁSOK, TÁBOROK VEZETÉSE

Felkérésre elvonulásokon, táborokban is mindfulness meditáció vezetése, illetve alkalmanként elvonulások szervezése

mindfulness oktatónkról

dr. nyitray kornélia

Nyitray Kornélia orvos, mindfulness oktató és Do-in gyakorlatvezető vagyok. Az Oxford Mindfulness Center oktatói által tartott MBCT tanár képzésen vettem részt és lettem mindfulness tanár. A tudatos (mindful) mozgásmeditációba illeszkedő Do-in gyakorlatvezetői képzettségem a Nemzetközi Shiatsu Iskolában szereztem. Ugyanitt ismertem meg és sajátíttottam el a tudatos (mindful) érintés művészetét, amivel segíthetem a hozzám fordulók testtudatosságának fejlesztését, megteremtve azt a belső állapotot, ami ideális a test regenerálódási, öngyógyító folyamatainak működéséhez (ez a stresszel telített szimpatikus idegrendszeri állapotot egyensúlyozó nyugalmi, paraszimpatikus állapot).

PÁLYAKEZDÉS ORVOSKÉNT

1988-ban orvosként kezdtem pályafutásomat, és az emberi test működésén túl már a kezdetektől foglalkoztattak a lélek rejtelmei és fejlődése. Megtapasztaltam, hogy a gyógyulás sokszor nélkülözhetetlen pillére a gyógyszeres kezelés, ám főleg krónikus betegségekben a felépülés sokkal gyorsabb és tartósabb, ha a saját belső erőinket is mozgósítjuk, képesek vagyunk változtatni saját szemléletmódunkon, hozzáállásunkon, életvitelünkön.

KOGNITÍV VISELKEDÉS TERAPEUTA KÉPZÉS

Postgraduális képzésként 2007-2010 között elvégeztem a Viselkedés és Kognitív Terápiás Egyesület (VIKOTE) kognitív terápiás képzését. Itt figyeltem fel a kognitív tudományok egyik új irányára, a mindfulness (tudatos jelenlét) alapú terápiára, ami a lélek olyan síkjai felé is megnyitja a kapukat, amik a verbális terápia számára kevésbé hozzáférhetőek.

MINDFULNESS MEDITÁCIÓS KÉPZÉSEK ÉS GYAKORLAT

Keresni kezdtem olyan hazai tanítót, aki mellett saját élményt szerezhetek tanulhatok. Így találtam Fazekas Gábor mindfulness tanítóra, MBSR és MBCT oktatóra, és őmellette sajátítottam el és gyakorolom 2013-tól a mai napig a mindfulness meditációt.

MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) oktató képzésemet az Oxfordi Mindfulness Center trénerei, Melanie Fennel és Antonia Sumbundu vezetésével végeztem (2014-2016).

Hazai tanáraim közül ezúton is köszönömi Fazekas Gábor MBCT és MBSR oktató valamint Tariska Eszter lelki vezető támogatását. Eszter vezetett be a sokak számára Jálics atya nevével fémjelzett jezsuita csendes ima, a kontemplatív meditáció világába. Fazekas Gábortól pedig nem csak mindfulness csoport résztvevőként tanulhattam, hanem alkalmanként közösen vezetünk MBCT csoportokat daganatos betegséggel küzdő emberek és hozzátartozóik számára.

2016 óta vezetek önállóan is 8 hetes mindfulness (MBCT) tanfolyamokat.

A szakmai színvonal és a hiteles mindfulness oktatás biztosítása érdekében követem a nemzetközi szakmai ajánlásokat: rendszeresen veszek részt egyéni és csoportos szupervízión, továbbképzéseken és évente legalább egy 7 napos csendes elvonuláson. Szerepelek a Magyarországon regisztrált MBCT tanárok listáján.

Tevékenyen vettem részt a Magyar Mindfulness és Kontemplatív Egyesület megalapításában és az Egyesület vezetőségi tagjaként jelenleg is igyekszem segíteni a mindfulness alapú módszerek hazai elterjedését, és a nemzetközi standardoknak megfelelő képzések szervezését.

DO-IN GYAKORLATVEZETŐI KÉPZETTSÉG

Do-in gyakorlatvezetői képzésem a Nemzetközi Shiatsu Iskolában végeztem Madocsai Eszter és Darin Ágnes tanítványaként, és a 2017-ben tett vizsgát követően felkerültem a “Képesített Do-in oktatók” listájára.

A kitartott mozdulatokból, nyújtások sorozatából, légzőgyakorlatokból és önmasszázsból álló, japán zen hagyományokból származó gyakorlatsorozat mozdulatai egyszerűek, korosztálytól, eddzettségi szinttől függetlenül lehetőséget teremtenek az aktív meditatív mozgásra, a figyelem és a test-tudatosság fejlesztésére, a feltöltődésre.

Éber jelenlét logo
Nelli logo

E-mail cím: info@mindfulnelly.hu

Helyszín: Zen Kert, Budapest, XI. Fehérvári út 45-53.

(Visited 612 times, 1 visits today)