Gerinc-coaching

Mentális és fizikai edzés

A gerincproblémák kialakulásának egyik legfontosabb tényezője a stressz. Ugyanakkor a gerincproblémákkal való küzdelem nagyon megviseli a pszichét, rendkívül stresszes állapotot okoz. A DoctorFit Gerincambulancia hitvallásával azonosulva hiszünk abban, hogy mozgásszervi megbetegedéseket csak mozgással lehet igazán gyógyítani. Hiszünk a mozgás mentális és fizikai gyógyító erejében, emellett valljuk,  hogy a személyiség fejlesztésével fizikai állapotunk és lelkiállapotunk is pozitív irányban befolyásolható. 

A fizikum edzésének fontos kiegészítője a mentális edzés, ha e két tevékenységet beépítjük mindennapjainkba, komoly eredmény érhető el az életminőségünk javulása terén.

Folyamatosan kutatások folynak az emberi boldogság-érzet, elégedettség-érzet és az egészség összefüggéséről. Ma már semmi kétség nincs afelől, hogy a magasabb boldogságszint erősebb immunrendszert, sőt, gyorsabb sérülésgyógyulást, egészségesebb szív- és érrendszert eredményez. A stresszes, depressziós, elégedetlen emberek jóval több betegséggel küzdenek, mint az elégedettek. 

Az elégedettség szintje személyiségfejlesztéssel bizonyítottan befolyásolható. Mentális tisztulásunkkal tehát fizikailag is minőségibb élethez is jutunk.

Dr. Erbszt András gerincspecialista és munkatársai szaktudásának háttértámogatásával a DoctorFit Gerincambulancia rendelőjében fogadjuk coachingba a mentálisan erősödni vágyó ügyfeleket. 

Jelentkezzen be hozzánk, tegyen magáért!

+36 70 216 6655

Serenitas2_kör
Doctorfit logo

„Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya”

Egészségügyi Világszervezet (WHO)

"Volt egy nehéz periódus az életemben. Stresszes voltam, a magánéletem sem volt kiegyensúlyozott, a szüleimmel is problémáim voltak. Ki voltam merülve, folyton fáradt voltam. Ez nem volt elég, sorra jelentkeztek mindenféle gyulladások a szervezetemben, a legkülönfélébb helyeken. Állandóan köhögtem, nem tudtam kikecmeregni egy egyszerű náthából, begyulladt a fogam, az emésztésem sem működött rendesen. Egy nap megelégeltem, úgy döntöttem, kirántom magam ebből az állapotból. Elkezdtem tornára járni és kerestem egy coachot. Rengeteget tanultam saját magamról ez alatt az idő alatt. Lassan elmaradtak az orvosi kezelések, megerősödtem, megnyugodtam. Rájöttem, hogy mennyi mindent tudok tenni magamért és magam ellen is. Most már vigyázok magamra, fizikai és lelki ügyekben is."
M. Szandra

AZ VAGY, AMIT MEGESZEL

Jutalomevés, bánatevés

“Sikerült leadnom időre a prezentációt, ezt a sütit igazán megérdemlem!”

“Nehéz napom volt, végig piszkált a főnök, muszáj kényeztetnem magam egy kicsit. Van még abból a tortából?”

Ismerős? Eszünk, ha bánatosak vagyunk, eszünk, ha megkönnyebbülünk, evéssel ünnepelünk, ha sikerünk van. Jutalomevés – bánatevés.  Az elhízás mögött legfőképpen lelki okok állnak. A fogyás a fejben dől el!

Különleges alkalmak

Természetesen nem lehet és nem is kell örök önfegyelemben létezni. Vannak olyan alkalmak, amikor az evés öröme az úr, a közös ünnepeken, születésnapokon, a neves napokon. Ennyit mindenképpen kibír egy egészséges szervezet. A hangsúly a mindennapokon van, hiszen azokból van sokkal több, az a meghatározó.

Mi jó a testünknek?

Ma rengeteg fórum hirdeti a legkülönbözőbb és általában méregdrága ilyen-olyan megváltó diétákat, megszorító étrendeket. Amellett, hogy egyszerű kizárásra épülnek (nulla szénhidrát, nulla zsír), s ezzel kifejezetten egészségkárosító hatásúak, sajnos nem igazán hoznak végleges megoldást. Általános a jojó effektus. Mint az élet minden területén, itt is tanulás útján jutunk a megoldáshoz. Meg kell ismernünk saját testünk működését, tudatosan megadni neki, amitől jól érzi magát. A test tisztítása mellett a lelkiek terén is rendet kell raknunk, meg kell fejtenünk túlevéseink pszichés hátterét, megszabadulni a lerakódott lelki akadályoktól.

Videó lejátszása

Az étrended az egészséged!

Amíg a leadni vágyott kilók, a csökkenni álmodott centik képezik a célt, addig nem számíthatunk túl sok sikerre, vagy legalábbis nem tartósan. Ha az egészségünkre koncentrálunk étrendünk összeállításakor és beiktatjuk a mozgást is az életünkbe, biztosak lehetünk abban, hogy mindez magával hozza a számunkra ideális testsúlyt is. Minden különösebb görcsölés nélkül!

jöjjön el hozzánk!

(Visited 530 times, 1 visits today)